Svenska Suzukiförbundet
Svenska Suzukiförbundet
Svenska Suzukiförbundet
Ni befinner er på: Kurser & Läger ▷ Förbundets kurser & läger, piano, uppdaterad 12-01-2018 

Svenska Suzukiförbundet genomför

Piano-flöjt-trumpet-Suzukiläger sommaren 2018

Presentation av kurslärare — flöjt: Henna Helistekangas

 

suzukimetoden
© Henna Helistekangas

 

 

Mitt namn är Henna Helistekangas. Jag kommer från Finland där jag började spela Suzukipiano vid 5-årsåldern. Några år senare bytte jag instrument till flöjt och är nu utbildad Suzukiflöjtlärare med fem Suzuki-nivåer. Jag har även gått tre nivåer på Suzuki Early Childhood Education (SECE) och hoppas på att få även den att växa i Sverige, så att barn kan börja med metoden ännu tidigare, redan som nyfödda.

Jag jobbar som flöjtlärare i Kristianstad där jag startade Suzukiundervisningen för cirka 9 år sedan. Just nu finns det 20 Suzukiflöjtelever på musikskolan. Förra året tog min allra första Suzukielev studenten och jag kände mig så stolt och tacksam över att få gå en lång resa tillsammans och se elevens utvecklig hela vägen. Det tycker jag är det som är så fantastiskt roligt och givande med Suzukimetoden, att få jobba med olika elever och deras familjer ofta under en längre tid och tillsammans, genom musiken skapa glädje och hjälpa varandra att utvecklas till bättre människor.

Både jag och mina elever ser fram emot att träffa andra Suzukielever från andra delar i Sverige på lägret sommar!

 

>> Tillbaka till Piano-flöjt-trumpet-Suzukiläger sommaren 2018

 

 

Suzukimetoden för trumpet    Suzukimetoden för piano    Suzukimetoden för violin    Suzukimetoden för viola    Suzukimetoden för kontrabas, kontrabaslärare, kontrabasundervisning    Suzukimetoden för cello    Suzukimetoden för gitarr    Suzukimetoden för orgel    Suzukimetoden för flöjt
Sök på swesuzuki.org
medlem i Svenska Suzukiförbundet    
För alla tidsangivelser på swesuzuki.org gäller: för svensk vintertid addera 1 timme och för svensk sommartid addera 2 timmar till UTC
© Innehållet (texten): Svenska Suzukiförbundet 2018.
© Bilder: angivet under resp. bild, annars okänd.
© Grafik inte specifikt Suzukiförbundet samt layout och bakomliggande koden: Nuncius.
Svenska Suzukiförbundet Svenska Suzukiförbundet har i dag 38 nationella Suzukiföreningar.
Suzukimetoden innebår att vi använder musik och kärlek till att stimulera barnets nyfikenhet på livet. Vi vill med musiken som medel utveckla glädjen i både musikaliskt och socialt samspel, empati, förmågan att uppträda och mycket mer.