Svenska Suzukiförbundet
Svenska Suzukiförbundet
Svenska Suzukiförbundet
Ni befinner er på: Kurser & Läger ▷ Förbundets kurser & läger, piano, uppdaterad 12-01-2018 

Svenska Suzukiförbundet genomför

Piano-flöjt-trumpet-Suzukiläger sommaren 2018

Presentation av kurslärare — flöjt: Karin Lindström

 

suzukimetoden
Foto: Leif Johansson

 

 

Mitt namn är Karin Lindström och jag kommer från Lund. Jag började spela flöjt när jag var 9 år. När vi fick prova olika instrument på kulturskolan blev jag fascinerad av flöjtens klang och hur vackert den blänkte!

Redan som 15-åring började jag undervisa flöjtelever och intresset för flöjten och musiken blev så starkt att jag bestämde mig för att satsa på att bli flöjtist. Det blev en lång utbildning. Först fyra år på Musikhögskolan i Malmö (Masters of fine arts in music och pedagogisk komplettering för musiker). Därefter fortsatte jag studierna i Paris (Berliozkonservatoriet där jag erhöll ett Premier Prix) och sedan i Zürich (solistisk utbildning, Konzertreifediplom, på Musikhochschule Zürich). Efter studierna kom jag tillbaka och fick orkestertjänst i Malmö Opera som alternerande soloflöjtist, en tjänst som jag fortfarande har efter 26 år! Suzukipedagogiken väckte mitt intresse redan under min pedagogutbildning i Malmö. Senare, som småbarnsförälder fick jag lust att fördjupa mig i Suzukipedagogiken och fick möjlighet att utbilda mig på Musikhögskolan i Malmö, trenivåer.

Parallellt med min orkestertjänst har jag alltid undervisat, både i mer traditionell flöjtpedagogik och i Suzukimetodik. Det är underbart glädjande att följa hur elever utvecklas! Många av mina elever har fortsatt att spela och till och med blivit både musiker och flöjtlärare.
För mig är det också berikande att både vara verksam som musiker och som pedagog. Jag skulle inte vilja välja bort något av det!
Sedan många år undervisar jag även på Musikhögskolan i Malmö: jag är kursledare för musiklärarubildningen, (GY/IE, klassisk variant), samt undervisar i flöjt, kammarmusik och flöjtmetodik.

 

>> Tillbaka till Piano-flöjt-trumpet-Suzukiläger sommaren 2018

 

 

Suzukimetoden för trumpet    Suzukimetoden för piano    Suzukimetoden för violin    Suzukimetoden för viola    Suzukimetoden för kontrabas, kontrabaslärare, kontrabasundervisning    Suzukimetoden för cello    Suzukimetoden för gitarr    Suzukimetoden för orgel    Suzukimetoden för flöjt
Sök på swesuzuki.org
medlem i Svenska Suzukiförbundet    
För alla tidsangivelser på swesuzuki.org gäller: för svensk vintertid addera 1 timme och för svensk sommartid addera 2 timmar till UTC
© Innehållet (texten): Svenska Suzukiförbundet 2018.
© Bilder: angivet under resp. bild, annars okänd.
© Grafik inte specifikt Suzukiförbundet samt layout och bakomliggande koden: Nuncius.
Svenska Suzukiförbundet Svenska Suzukiförbundet har i dag 38 nationella Suzukiföreningar.
Suzukimetoden innebår att vi använder musik och kärlek till att stimulera barnets nyfikenhet på livet. Vi vill med musiken som medel utveckla glädjen i både musikaliskt och socialt samspel, empati, förmågan att uppträda och mycket mer.