Svenska Suzukiförbundet
Svenska Suzukiförbundet
Svenska Suzukiförbundet
Ni befinner er på: Kurser & Läger ▷ Förbundets kurser & läger, stråk, uppdaterad 06-03-2018 

Svenska Suzukiförbundet i samarbete med Åkerby Suzukiförening genomför

Elev- och orkesterkurs 25-29 juni 2018

Presentation av kurslärare: Päivikki Wirkkala-Malmqvist

 

suzukimetoden
Foto: Jan-Olov Wedin

 

 

Päivikki Wirkkala-Malmqvist är stråkpedagog i Norrköpings Kulturskola samt DeGeer-musikgymnasiet i samma stad. Sedan 2007 är hon även lektor i stråkmetodik i Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Hon har föreläst om sitt sätt att arbeta i Lettland, Finland, Danmark, Norge, USA, Kina och i Sydafrika.

Päivikki kommer från Kaustinen i Finland, en by som är känd för sin folkmusik — "alla" spelar. Hon började spela klassisk fiol för Juha Kangas, och sedan fortsatte hon på musikgymnasiet i Kaustinen och på solistisk linje vid Sibelius-Akademin i Helsingfors. Hon kom till Sverige som orkestermusiker med sin svenske make och började snart fördjupa sig i violinmetodik, bland annat med studier för John Kendall i USA.

Nu har hon elever på alla nivåer och har bland annat byggt upp violinensembler Coll'Arco (-2002) och Con Amore (2002-), vilka har turnerat i USA, Kina och Europa samt gjort CD-inspelningar.

Päivikki har ingått i Svenska Stråklärarförbundets styrelse från 2002 -2018 och har varit ordförande 2007-2018. Hon fortsätter i SSF som samordnare i Welinfonden (merinfo se estasweden.se).

 

>> Tillbaka till Elev- och orkesterkurs 25-29 juni 2018

 

Warning: include(../php/ref/referer_kurser_forbundets_strak.php): failed to open stream: No such file or directory in /customers/d/e/2/swesuzuki.org/httpd.www/kurser_lager/kurser_forbundets_strak_wirkkala.php on line 163 Warning: include(): Failed opening '../php/ref/referer_kurser_forbundets_strak.php' for inclusion (include_path='.:/usr/share/php') in /customers/d/e/2/swesuzuki.org/httpd.www/kurser_lager/kurser_forbundets_strak_wirkkala.php on line 163

 

Sök på swesuzuki.org

 

© Innehållet (texten): Svenska Suzukiförbundet 2018.
© Bilder: angivet under resp. bild, annars okänd.
© Grafik inte specifikt Suzukiförbundet & layout och bakomliggande koden: Nuncius.

 

 

Suzukimetoden för trumpet    Suzukimetoden för piano    Suzukimetoden för violin    Suzukimetoden för viola    Suzukimetoden för kontrabas, kontrabaslärare, kontrabasundervisning    Suzukimetoden för cello    Suzukimetoden för gitarr    Suzukimetoden för orgel    Suzukimetoden för flöjt

Suzukimetoden innebär att vi använder musik och kärlek till att stimulera barnets nyfikenhet på livet. Vi vill med musiken som medel utveckla glädjen i både musikaliskt och socialt samspel, empati, förmågan att uppträda och mycket mer.