Svenska Suzukiförbundet
Svenska Suzukiförbundet
Svenska Suzukiförbundet
Ni befinner er på: SuzukiNytt, uppdaterad 12-02-2017 

 

Svenska Suzukiförbundet

 

 

SuzukiNytt

 

är Svenska suzukiförbundets medlemstidning som utkommer fyra gånger/år. Den innehåller information relevant för Svenska suzukiförbundets medlemmar och andra intresserade.

Ett urval av artiklar (en artikel/tidning) publicerade sedan 2012 finns på Läsvärdheter ur SuzukiNytt (kommer senare). Några särskilt intressanta artiklar har fått ett eget uppslag och finns i undermenyn: Lärare och elev — iaktagelser ur en fiollärares vardag och Nytt liv efter varsam renovering. Praktisk information, t.ex. om annonseringen i SuzukiNytt, finns också i undermenyn.

Relevanta artiklar finns dessutom på andra delar av swesuzuki.org: Flöjtundervisning enligt Suzukimetoden och Läger som gav mersmak, där en förälder berättar om ett lokalläger 2012. Artikel om MMG och om en ennan lokalkurs för elever används i uppslaget Music Mind Games.

 

Bilden: Suzukidag i Gislaveds musikskola i februari 2013.
På musikskolan i Gislaved har undervisningsmetoden använts sedan slutet på 1980-talet. Instrumenten som lärs ut är fiol, cello och piano och eleverna har möjlighet att lära sig spela från fem års ålder. Stor vikt läggs också på samspel och eleverna har förutom sina individuella lektioner regelbundna grupplektioner och gemensamma speldagar som anordnas varje läsår.

 

 

Suzukimetoden för trumpet    Suzukimetoden för piano    Suzukimetoden för violin    Suzukimetoden för viola    Suzukimetoden för kontrabas, kontrabaslärare, kontrabasundervisning    Suzukimetoden för cello    Suzukimetoden för gitarr    Suzukimetoden för orgel    Suzukimetoden för flöjt
Sök på swesuzuki.org
medlem i Svenska Suzukiförbundet    
För alla tidsangivelser på swesuzuki.org gäller: för svensk vintertid addera 1 timme och för svensk sommartid addera 2 timmar till UTC
© Innehållet (texten): Svenska Suzukiförbundet 2017.
© Bilder: angivet under resp. bild, annars okänd.
© Grafik inte specifikt Suzukiförbundet samt layout och bakomliggande koden: Nuncius.
Svenska Suzukiförbundet Svenska Suzukiförbundet har i dag 38 nationella Suzukif√∂reningar.
Suzukimetoden innebår att vi använder musik och kärlek till att stimulera barnets nyfikenhet på livet. Vi vill med musiken som medel utveckla glädjen i både musikaliskt och socialt samspel, empati, förmågan att uppträda och mycket mer.