Svenska Suzukiförbundet
Svenska Suzukiförbundet
Svenska Suzukiförbundet
Ni befinner er på: Internationellt, uppdaterad 02-07-2018.    

 

(För bildbeskrivning, lägg musen över bilderna.)

 

ESA Board Meeting 5-6 april 2018 i Reykjavik. På mötet i Reykjavik träffades ordföranden och representanter från 23 europeiska länder. Efter styrelsemötet hölls ESA årsmötet (AGM) fredagen 6.4. och därefter tog Suzukilärarkonferensen vid. Mycket matnyttigt innehåll där vi fick höra givande presentationer och föreläsningar av bl.a. Edward Kreitman, Edmund Sprunger med flera. Deltagare delades i olika instrumentgrupper och vi violinister fick ett par fantastiska grupplektioner ledda av Lilja Hjaltadottir (Island) och Koen Rens (Belgien). För mig som en ny ordförande var det mycket givande att lära känna de andra kollegorna samt träffa entusiastiska Suzukikollegor från hela Europa. Jag hoppas att flera från Sverige följer med till London (UK) 2020. Päivikki Wirkkala-Malmqvist (som också tog några bilder). (Gruppbilderna, fotograf: Shannon Hawes.)

Från Sverige deltog Eva Belvelin, Haukur Hannesson, Jessica Colliander, Ann-Marie Sundberg, Päivikki Wirkkala-Malmqvist, Sven Sjögren,
Karin Nygren och Jessica Greenberg.

Internationellt

Om strukturer och organisationer i den internationella Suzukigemenskapen

 

Det var i det internationella mötet som medvetenheten om modersmålets inlärningsmetod kom till och det var Suzukis erfarenheter som utlänning i Tyskland som gjorde att han kom på idén att utveckla sin undervisningsmetod. Eftersom det internationella ursprunget och den internationella dimensionen i Suzukigemenskapen är så viktig, har Internationella Suzukiförbundet (ISA) och de regionala och nationella Suzukiförbunden ett sammanhängande medlemskap för de individer, lärare, föräldrar och barn samt andra intresserade, som deltar i eller vill stödja undervisning enligt Suzukimetoden. Den enkla nyckeln för oss i Sverige till denna gemenskap är vårt medlemskap i Svenska Suzukiförbundet. Genom detta medlemskap kan vi delta i Suzukiaktiviter, kurser och läger över hela världen, bidra till att utbildade Suzukilärare finns och se till att det finns undervisningsmaterial för alla Suzukiinstrument.

 

 

 

 

Internationella nyheter

suzukimetoden Violin to Viola Conversion courses

suzukimetoden European Suzuki Viola Gathering 2019

suzukimetoden From 15 February to 17 February 2019 at Casa E. San José, El Escorial, Spain
suzukimetoden Preliminary Announcement
suzukimetoden Details

 

SSZ, Svenska Suzukiförbundet

 

ESA — Europeiska Suzukiförbundet

 

 

 

» SUZUKI TRUMPET spreads across EUROPE, News Article 20/04/2015

 

 

» NEW ESA INSTRUMENT COMMITTEES, News Article 25/03/2015

 

"This brings about a fundamental change to the way in which matters relating to the Suzuki instruments in the ESA region are dealt with and decided upon. It gives the responsibility to an elected committee of Teacher Trainers rather than a national Suzuki association Panel or an ESA Teacher Trainer Panel made up of Instrument Directors."
» Läs mer

 

 

Sök på swesuzuki.org

 

© Innehållet (texten): Svenska Suzukiförbundet 2018.
© Bilder: angivet under resp. bild, annars okänd.
© Grafik inte specifikt Suzukiförbundet & layout och bakomliggande koden: Nuncius.

 

 

Suzukimetoden för trumpet    Suzukimetoden för piano    Suzukimetoden för violin    Suzukimetoden för viola    Suzukimetoden för kontrabas, kontrabaslärare, kontrabasundervisning    Suzukimetoden för cello    Suzukimetoden för gitarr    Suzukimetoden för orgel    Suzukimetoden för flöjt

Suzukimetoden innebär att vi använder musik och kärlek till att stimulera barnets nyfikenhet på livet. Vi vill med musiken som medel utveckla glädjen i både musikaliskt och socialt samspel, empati, förmågan att uppträda och mycket mer.